Hoe ga ik te werk

Life- en loopbaancoach in Westland

Coaching

Stap 1 klikgesprek

Voor coaching is het belangrijk dat er een klik is en je het gevoel hebt dat ik je kan helpen. Daarom start ik in veel gevallen met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur.

Stap 2 intakegesprek

Heb je een goed gevoel, dan starten we het traject met een intakegesprek. Hierbij maken we uitgebreid kennis en geef je aan waar je tegenaan loopt en mee aan de slag wil. Jouw inbreng is leidend voor de inhoud van het coachingstraject. Aan het einde van het intakegesprek formuleren we samen een doel voor het traject. Op basis van de intake geef ik een indicatie van de duur (tijd en aantal sessies) en inhoud van het traject.

Stap 3 coaching

De inhoudelijke coachingsgesprekken (1 op 1) gaan van start. De frequentie bepalen we in overleg. Samen werken we toe naar je doel.

Ik maak veel gebruik van NLP methodieken, die ik combineer met aangepaste technieken uit de praktijk.

Ieder gesprek op dezelfde manier en locatie voeren werkt niet niet altijd. Ik kijk wat jij en je vraag nodig hebben. Zo kunnen we bijvoorbeeld een verfrissende coachwandeling maken om tot nieuwe inzichten te komen.

Onderdelen:

  • DOELFORMULERING
  • DOELONDERZOEK
  • ZELFONDERZOEK
  • METHODE

Stap 4 opdrachten

Soms stuur ik je naar huis met opdrachten. Dit kan hetgeen we hebben besproken versterken en zorgt ervoor dat je het beter kan toepassen.

Stap 5 doel bereikt

Mijn doel zal in alle gevallen zijn om jou niet te willen veranderen. Ik geloof er namelijk in dat wanneer je handelt vanuit de kracht van jezelf, je de beste persoon bent die je kan zijn. Wat een fijne en rustige gedachte dat je alles al in huis hebt en we samen kijken hoe je dit optimaal kan benutten.

Training

Stap 1 intake

Niks is belangrijker dan je doelgroep goed te kennen als je traint. Daarom maak ik graag kennis voordat ik een training ontwikkel of geef. In een intakegesprek bespreken we het probleem wat jullie opgelost willen hebben met de training. Wellicht kan dit met een (aangepaste vorm van) mijn huidige trainingsaanbod. Is dit niet het geval, dan zal ik een voorstel doen voor een nieuw te ontwikkelen training. Ligt jullie vraagstuk buiten mijn expertise, dan zal ik het advies doen een andere trainer in te schakelen.

Stap 2 voorstel

Op basis van dit gesprek doe ik een offerte voorstel. Hebben we beide een goed gevoel hebben over de samenwerking, dan plannen we een moment voor de uitvoering van de training.

Stap 3 uitvoering

Uitvoering van de training. Dit kan bij jullie bedrijf “in huis” of op locatie. De ervaring leert dat een externe locatie soms kan bijdragen aan het behalen van de doelen die we voor ogen hebben met de training.

Stap 4 evaluatie

Evaluatie van de training, zowel door de deelnemers als opdrachtgever.