Mijn Onderkin

Ik werk dus al een tijdje aan mijn imperfectie. Ja.. je leest het goed IMperfectie. Juist niet doen zoals het hoort, wat anderen van je verwachten of klaarstaan voor iedereen op elk moment.

Zo pffff… alleen het uitspreken doet me al een last van mijn schouders vallen.  Ik was er dus zo één die leefde naar wat anderen verwachten, zo één die altijd eerst aan anderen dacht voor zichzelf, zo één die het altijd goed wilde doen, zo één die als het niet goed ging alles in het werk stelde om te verbeteren. Ik word alleen al moe als ik het zo opschrijf.

Hebbie ff, want ja ik kan echt nog wel even doorgaan hoor! Doorgaan met opschrijven wat ik allemaal deed om lekker PERFECTIONISTISCH te zijn.

Lang dacht ik dat dat was wie ik ben, ik stelde me nog net niet voor met “hallo, ik ben Nancy Perfectionistisch”.

Maar dat het een stempel was die ik mezelf had gegeven was meer dan duidelijk.  Gelukkig weet ik inmiddels dat je een stempel altijd weer kan verwijderen, soms met wat chemische spulletjes, maar weg kan hij.

Heerlijk om te zien dat ik mensen ook kan leren imperfect te zijn. Hen te leren leven en werken vanuit het hart in plaats van het hoofd. Dat laatste was aanleiding voor het schrijven van deze blog.

Een bedankje van één van mijn coachees met deze heerlijke imperfecte kaart erbij, die een mooie glimlach op mijn gezicht heeft getoverd. “Deze man op deze kaart zit helemaal in zijn hoofd, net als ik een paar maanden geleden.

Met jouw hulp heb ik grote stappen uit mijn hoofd en meer naar mijn gevoel gezet, dank daarvoor!! Ik heb veel van je geleerd en het was nog gezellig ook;)!!” schreef hij erbij.

Een review waarvan ik het niet kan laten om te delen (hoe onwennig dat ook voelt!). En hoe cool is dat het de schrijver himself al tijdens het traject zijn droom werkelijkheid liet worden: zijn baan opzegde, een nieuwe baan vond en voor zichzelf startte!

Ok.. enough talking. Ik werk vandaag nog lekker aan mijn onderkin en IMperfectie. Ik ben in training, dus vergeef me als die onderkin niet perfect genoeg is.

Wie doet er met mij mee om iedere dag een beetje meer imperfect te worden? En natuurlijk is er niks mee om een beetje mee te oefenen met “onderkinnen”. Leer ook hoe je kan werken aan je IMperfectie CONTACT

Plaats een reactie